mig & alice

mig & alice

kommer att handla om...

...inredning och då främst den vita, lite slitna och lantliga stilen.
Som sagt var, jag bara älskar inredning, fel....Jag lever, andas inredning. Har från det att jag var med min mormor och morfar på auktion som liten alltid älskat att gå på auktioner, då helst de riktigt härliga gamla gårdsauktionerna där man kan packa picknickkorgen och bara insupa atmosfären och kanske slåss om just den där läckra hyllan eller skåpet, ja ni vet hur det är.
Jag kommer även att uppdatera bloggen med nyheter om vad som händer i butiken.
Hoppas att ni kommer att finna den inspirerande.

Säterstampen anno 2008...

DiversePosted by Melinda 08 Aug, 2008 22:18:27

Om man ska besöka Säter någon gång under året så är morgondagen ett ypperligt tillfälle.

Då är det nämligen Säterstampen vilket betyder att många vackra innergårdar håller öppet här i vår vackra trästad. Där kan man fika, få underhållning och gå på en massa loppisar.

Om ni bara visste hur många vackra innergårdar det finns här, nu är det bara att hoppas att vädret står oss bi imorgon.

Det blir även gammaldags marknadsstånd, människor som går runt i gammaldags kläder, dramatiserade stadsvandringar (mycket roliga) och mycket annat.

Alla bilder nedan har jag lånat från Säterstampens hemsida och Säter kommuns hemsida.

Blog Image

Denna innergård där en del av de dramatiserade stadsvandringarna hålls är faktiskt på innergården där min butik ligger, vackert va?? Jag har en vacker utsikt ifrån mitt lagerfönster :-).

Blog Image

Detta är gamla "fyllefinkan" i Säter. Cellerna finns fortfarande intakta inuti huset...lite synd på ett så vackert hus kan jag tycka.

Blog Image

Ett annat gammalt hus...

Blog Image

Här en av innergårdarna i Säter. Denna tillhör Marianne, en mycket härlig och färgstark kvinna.

Första gången jag kom in på denna gård så kändes det nästan som att jag bott där i något tidigare liv, eller också var det bara en stark önskan att få bo där :-). Denna gård är bara sååååå himla vacker; väl värd ett besök.

Blog Image
Här en bild från Rådhuset i Säter där min butik ligger. Imorgon kommer jag att ha extraöppet med bla. lite provsmakning av diverse delikatesser, hjärtligt välkomna!!

Kraaaaaam

Melinda

  • Comments(6)//b.migoalice.se/#post104