mig & alice

mig & alice

kommer att handla om...

...inredning och då främst den vita, lite slitna och lantliga stilen.
Som sagt var, jag bara älskar inredning, fel....Jag lever, andas inredning. Har från det att jag var med min mormor och morfar på auktion som liten alltid älskat att gå på auktioner, då helst de riktigt härliga gamla gårdsauktionerna där man kan packa picknickkorgen och bara insupa atmosfären och kanske slåss om just den där läckra hyllan eller skåpet, ja ni vet hur det är.
Jag kommer även att uppdatera bloggen med nyheter om vad som händer i butiken.
Hoppas att ni kommer att finna den inspirerande.

Smickrad men nääää...

Vårt husPosted by Melinda 12 May, 2008 22:09:40

I förra veckan fick jag två samtal.

Väldigt smickrande samtal dessutom. Det var två journalister (Pralin & Expressens Leva & Bo) som ville komma hem och göra ett hemmahosreportage här hemma.

Vad svarar man då??

Nääää, det går inte för vi renoverar överallt!

Ibland känns det som att livet spinner för fort...ni som inte gillar gnälliga personer...sluta läsa här.

Min man jobbar heltid, jag jobbar mer än heltid, vi har fyra barn vilka tre av dem spelar fotboll. Vi renoverar i princip tre rum samtidigt på det, vilket inte är så himla lyckat men ni vet hur det är....det ena rummet drar med sig det andra...

När jag säger åt mina nära och kära att jag har satt ett ultimatum till min man att göra färdigt vardagsrummet så säger de: -Stackarn, låt honom vila lite...och det skulle jag göra också om det inte var för att... håll i er!! Vi har snart varit utan vardagsrum i två års tid!! Hur det har blivit så har jag ingen riktig förklaring på förutom att livet tog vid och tiden inte räcker till.

Alltså har jag satt ett ultimatum, inte för att vara elak men för att inte bli totalt knäpp på oredan att inte ha färdigt, att möbler som ska stå i sina "riktiga" rum nu står överallt i huset.

Just nu har jag två sängar i köket!! Det är ju tur att man har ett stort kök. Ni börjar fatta nu varför inte det kan komma någon hit att fota just nu, va?

Vardagsrummet SKA vara färdigt den sista maj, med det sagt så visar jag lite bilder på hur långt vi kommit.

Blog Image

Här har det strykits vit färg på panelen, dock ej klart ännu.

Blog Image

Och här...ingen vit färg...

Blog Image

Här är fönstren igen som är ditsatta provisoriskt än så länge.

Blog Image

I bibliotekshörnan är det faktiskt färdigmålat, det ni ;-).

Blog Image

Och i förra veckan så var jag och köpte dessa underbara fönster. Skulle egentligen ha sålt dem i butiken hade jag tänkt men fick en bättre idé, vad det blir får ni se sedan. Min make har lärt sig vid det här laget att det är bara att nicka och se glad ut.

Det kanske är därför allting drar ut på tiden här hemma?? Jag får en snilleblixt och så omkullkastas alla tidigare planer, hmmmm...To dääää!

Det ena fönstret skall dock ner till butiken och säljas :-).

Kram på er!

Melinda

  • Comments(10)//b.migoalice.se/#post81