mig & alice

mig & alice

kommer att handla om...

...inredning och då främst den vita, lite slitna och lantliga stilen.
Som sagt var, jag bara älskar inredning, fel....Jag lever, andas inredning. Har från det att jag var med min mormor och morfar på auktion som liten alltid älskat att gå på auktioner, då helst de riktigt härliga gamla gårdsauktionerna där man kan packa picknickkorgen och bara insupa atmosfären och kanske slåss om just den där läckra hyllan eller skåpet, ja ni vet hur det är.
Jag kommer även att uppdatera bloggen med nyheter om vad som händer i butiken.
Hoppas att ni kommer att finna den inspirerande.

Säterstampen anno 2008...

DiversePosted by Melinda 08 Aug, 2008 22:18:27

Om man ska besöka Säter någon gång under året så är morgondagen ett ypperligt tillfälle.

Då är det nämligen Säterstampen vilket betyder att många vackra innergårdar håller öppet här i vår vackra trästad. Där kan man fika, få underhållning och gå på en massa loppisar.

Om ni bara visste hur många vackra innergårdar det finns här, nu är det bara att hoppas att vädret står oss bi imorgon.

Det blir även gammaldags marknadsstånd, människor som går runt i gammaldags kläder, dramatiserade stadsvandringar (mycket roliga) och mycket annat.

Alla bilder nedan har jag lånat från Säterstampens hemsida och Säter kommuns hemsida.

Blog Image

Denna innergård där en del av de dramatiserade stadsvandringarna hålls är faktiskt på innergården där min butik ligger, vackert va?? Jag har en vacker utsikt ifrån mitt lagerfönster :-).

Blog Image

Detta är gamla "fyllefinkan" i Säter. Cellerna finns fortfarande intakta inuti huset...lite synd på ett så vackert hus kan jag tycka.

Blog Image

Ett annat gammalt hus...

Blog Image

Här en av innergårdarna i Säter. Denna tillhör Marianne, en mycket härlig och färgstark kvinna.

Första gången jag kom in på denna gård så kändes det nästan som att jag bott där i något tidigare liv, eller också var det bara en stark önskan att få bo där :-). Denna gård är bara sååååå himla vacker; väl värd ett besök.

Blog Image
Här en bild från Rådhuset i Säter där min butik ligger. Imorgon kommer jag att ha extraöppet med bla. lite provsmakning av diverse delikatesser, hjärtligt välkomna!!

Kraaaaaam

Melinda

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Spets och snor 11 Aug, 2008 21:45:56

Synd att man jobbar. Jag var in till dig förra lördagen och köpte armbandet från Helena. Hon fick en försenad konfimrationspresent. Hon blev väldigt glad iallafall! Nog för att det var länge sedan men jag måste bara kommentera din gubbes påpekande. Jag skrattade att denna civilingenjör hade svårt att skilja mellan 45 och 90 grader. Jag skrattade ännu mer när jag tänkte på den fina hyllan hängade på trekvart och 45 grader :-) kram Helena

Posted by En doft av lavendel 09 Aug, 2008 19:37:27

Hej Melinda!

Guud, så mycket fint du har i butiken!!! Jag var in en vända idag med syrran som var här på besök. Ååå så mycket folk det var i rörelse å i din butik, riktigt trångt på vissa ställen *fniss* Kul med stampen i varje fall.

Kraam från Benita

Posted by Sara 09 Aug, 2008 14:23:40

Men du vad mysigt det både ser ut och låter!!

Hoppas verkligen att ni får en fin dag! Här är det idag sol och ösregn om vartannat...det verkar inte vilja bestämma sig...Hoppas att det håller uppe ikväll för då ska vi ha grillfest med vännerna här hemma.

Ha en fortsatt skön helg! Kram!

Posted by Tilda och mamma 09 Aug, 2008 08:49:47

Hej Vännen så mysigt det ser ut,perfekt med första parket från din affär.

Undrar om du har kvar några vita keramik kronljusstakar dom småa,även lattte muggen med krona på.Du kan maila mig om du har dom.

Ha en fortsatt mysig helg.

Kramis Tess

Posted by Jenny / Jema Rose 09 Aug, 2008 00:36:57

Vilken vacker & charmig miljö!!!

: )

Kram & trevlig helg!

/ Jenny

<3

Posted by Galleri Hönshuset 08 Aug, 2008 23:18:09

Halloi tjejen. Allt väl? Här slår vi hål i väggar och dammet virvlar omkring, men jädra vad kul det är när det går framåt med verandan ;)....Vi har inte ens ett vardagsrum just nu...Få se hur det blir med morgondan, om man åker till "stan" eller om vi ska fortsätta med projektet. Ha det gott. Kramiz från Pirre