mig & alice

mig & alice

kommer att handla om...

...inredning och då främst den vita, lite slitna och lantliga stilen.
Som sagt var, jag bara älskar inredning, fel....Jag lever, andas inredning. Har från det att jag var med min mormor och morfar på auktion som liten alltid älskat att gå på auktioner, då helst de riktigt härliga gamla gårdsauktionerna där man kan packa picknickkorgen och bara insupa atmosfären och kanske slåss om just den där läckra hyllan eller skåpet, ja ni vet hur det är.
Jag kommer även att uppdatera bloggen med nyheter om vad som händer i butiken.
Hoppas att ni kommer att finna den inspirerande.

Spik någon???

Vårt husPosted by Melinda 24 Aug, 2008 19:03:50

I helgen har det dragits ur spik i långa rader.

De måste verkligen ha velat att mattan skulle sitta fast ordentligt förr i tiden.

Om man tänker att det satt ca 100 spikar på en kvadratmeter och att vardagsrummet är ca 25 kvm så kanske ni kan börja förstå hur vi har tillbringat vår helg??

Krypandes på alla fyra är svaret!

Blog Image

Och just som man tror att man gått över hela golvet och fått bort all spik så fastnar man i just en sådan. Vi har nog hittat ca 50 stycken till efter det vi trodde att alla var borta.

Blog Image

Så om någon vill ha spik så hör av er!

Blog Image

Viktor är överlycklig att få ha kommit in i rummet!! Innan var det en soptipp av spikar, trasiga brädor och annat.

Efter vi fick bort mattan och all spik så visade det sig att de har limmat mattan på vissa ställen med något tjärliknande. Vi trodde det skulle vara enkelt och ta bandslipen och slipa bort det men, tji fick vi!! Allt blev som tuggummi.

Det var bara att sätta sig på golvet igen och dra med morakniv, målarskrapa och slipa efter för hand. Men skam den som ger sig så nära målsnåret!!

Blog Image

Har just avklarat första strykningen med vit färg.

Jag hade bestämt mig för att golvlisterna och golvet skulle vara helblankt vitt, en oljefärg alltså, men efter rådgöring med min färgleverantör så bestämde jag mig för att satsa på halvblank vit vatten baserad färg istället.

Dels så är oljefärg mycket jobbigare att måla med, det blir fruktansvärt halt ( småfolk i huset = inte bra), oljefärg gulnar med tiden, tar längre tid att torka, luktar väldigt starkt och sist med inte minst så syns vartenda litet hårstrå.

Ibland måste man vara praktisk också :-).

Blog Image
Jag trodde att jag skulle dra över golvet på 1 timme men det tog 2, 5 timme så nu är det en make som ska få massera sin frus rygg ikväll.

Fortsättning följer...

Puss & Kram

  • Comments(12)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lillstuga 27 Aug, 2008 10:38:43

Hej! Precis så där har jag tänkt ha golven här i våran utbyggnad. Så fint det blir hos er och vilket jobb ni gjort!

Kram Anna i Falun

Posted by www.meandalice.blogspot.com 26 Aug, 2008 22:18:31

Hej Melinda!

Jisses vilket jobb! Jag vet för vi har gjort det med alla våra golv. Vi sparade en del av spiken i vackra gamla flaskor...Vi gjorde i ordning golven för ca 13 år sedan och då lackade vi dom tyvärr. Önskar jag också hade vita golv. Guud så snyggt det är. Vilket rum ni får snart!!

kramis Susanne

Posted by Galleri Hönshuset 25 Aug, 2008 21:05:48

Hej vännen. Hur e läget? Oh, nu vart jag påmind om det där hemska vi också har gjort här hemma, dra spik ....ush vad hemskt det var... ;) Men attans vad fint det blir. Är vi tio styckna på listan nu? ;) Vi ses o hörs. Kram Pirre

Posted by Lantlivsanette 25 Aug, 2008 13:06:35

Åhh vad du är flitig..jisses vilket jobb, men så fint det blir !! Ojj ojj vad det gör mycket med vackra golv,vi har också plast mattor på trägolven,ujj,jag vill ta fram golvet jag också,säkert är det limmat så som ert golv..

Tänk att ditt vardagsrum snart är klart !!

Jiippiieee...Kram Anette

Posted by En doft av lavendel 25 Aug, 2008 11:44:06

Tjena!
Fyy, vilket jobb!! Förstår att du är mer eller mindre mörbultad, De är drygt med reparationer, men de blir så fin fint när de blir klart och man får börja dutta med sina prylar =)

Blir verkligen tjusigt med hel vitt, de är rogivande också!

Ser med spänning fram emot fortsättningen, den får jag bara inte missa *fniss*

Ha en skön vecka!

Kram / Benita

Posted by Sara 25 Aug, 2008 05:57:09

Godmorgon!!

Jag har inte tagit bort den helt, du hittar den på www.solsjossaga.blogspot.com, länk finns på Under en vinds högerkant...Men jag gjorde mitt (åtminstone för nu..) sista inlägg där igår, låter den sidan höstlov...

Ha en go dag! Kramar!

Posted by Mia från Avesta 24 Aug, 2008 22:33:46

Hej hahaha jag har gjort precis samma sak som dig i två sovrum denna veckan.
Vi gör om vårt gamla 30talshus i Avesta och har precis målat om trägolv, efter att ha skrapat upp gamla otäcka plastmattor, dragit spik, slipat, spacklat och målat med vattenbaserad vit halvblank färg. Lustigt. Och ja, min man ska också få massera min rygg. Fy fasen för att krypa runt och måla, sitta på hyk och måla, stå dubbelvikt och måla. Ja prova alla sätt som går. Man förstår storleken på rummen först när man penselmålar hela golven. TVÅ gånger suck. Men fin blir det. :-D
Blir det vita väggar till det för er också?

PS zinkskylten jag köpte av dig och skrev om frukten på, blev jättejättebra som påminnelse på väg till skolbussen.

Posted by Hellens hus 24 Aug, 2008 22:10:55

Bra kämpat...förstår att ni sliter. Men snaaart så kan nu ju njuta av ett härligt vardagsrum.

Kramis Helen

Posted by Majas mamma 24 Aug, 2008 21:20:04

Glömde förresten fråga vilken golvfärg ni använder? Nöjda med resultatet? Här är ju vattenbaserat/luktfritt enda alternativet pga småfolk. Om det nu ska målas framöver...

Posted by Majas mamma 24 Aug, 2008 21:12:03

Gud va lustigt. Vi står precis (sedan idag på em) med ett rum med precis knökfullt med småspik efter borttagen plastmatta + masonit. Inte kul. Men fint ska det bli! Har inte bestämt ännu om vi slipar och vitoljar eller om det blir vitmålat...

Posted by Sara 24 Aug, 2008 20:15:24

Massor av arbete men ett hejdundrandes bra resultat!

Hoppas att du får vila och en skön massagestund efter detta!

Kika in på Sagans Solsjö om tid finns, där är lite förändringar på G.....

Ha en ny bra vecka! Kramar!

Posted by Jenny / Jema Rose 24 Aug, 2008 20:01:24

Usch ja, inget kul jobb att dra ut spikar, det fick jag göra här hemma också för 7 år sedan, i 3 rum + hall, mamma & pappa fick hjälpa mig med det..!

Golvet kommer att bli SÅ fint!!!

: )

KRAM, Jenny

<3