mig & alice

mig & alice

kommer att handla om...

...inredning och då främst den vita, lite slitna och lantliga stilen.
Som sagt var, jag bara älskar inredning, fel....Jag lever, andas inredning. Har från det att jag var med min mormor och morfar på auktion som liten alltid älskat att gå på auktioner, då helst de riktigt härliga gamla gårdsauktionerna där man kan packa picknickkorgen och bara insupa atmosfären och kanske slåss om just den där läckra hyllan eller skåpet, ja ni vet hur det är.
Jag kommer även att uppdatera bloggen med nyheter om vad som händer i butiken.
Hoppas att ni kommer att finna den inspirerande.

Idag är en sån där dag...

Vårt husPosted by Melinda 11 Sep, 2008 09:51:44

Då man bara hade lust att krypa ner i sängen igen och dra täcket över huvudet.

Yngste sonen Viktor har kommit in i en riktig "mindre charmig" period för att uttrycka sig milt.

Han vet precis vad han vill och inte vill, vilket ioförsig man kan tycka är bra.

Men när hans vill och inte vill hela tiden strider mot vad mamman (jag) och pappan vill, det är det börjar att bli jobbigt.

Från att ha varit ett väldigt "lättsamt" barn så skriker han nu i högan sky så fort det minsta lilla inte går hans väg. Och då pratar vi skrik som gör Pernilla Wahlgrens höga toner i Picadilly Circus till en ordinär barnvisa.

Imorse var en sådan dag. Jag hade snoozat en eller två gånger för mycket på väckarklockan, varpå allt blir stessigt av någon anledning jag inte riktigt förstår, hmmm...;-).

Vilmer (storebror) klär på sig och sätter sig vid frukostbordet, jag försöker klä på Viktor mellan skrik och gråt. Till sist lyckas jag att få på honom kläderna, går in i sovrummet för att klä på mig själv då hör jag skrik igen, Viktor har som vanligt försökt att klättra upp i barnstolen, halkat med nya strumporna...Varför hittar man aldrig halkskydd på strumporna numer?? Åter skrik...

Storebror blir färdigklädd efter lite tjat, borstar tänderna och preciiis när vi ska ta på oss ytterkläderna för att gå ut kommer han på att han är bajsnödig, jahapp...Vad gör man?

Säger åt ungen att han får bajsa när han kommer till skolan, eller i värsta fall att det kommer i byxan? -Nej, självfallet inte. Biter ihop och ler mellan tänderna och säger åt honom att försöka skynda sig lite.

Så in med en stycken fortfarande skrikande Viktor (som dessutom har lärt sig att spotta, helst på sin storebror) i bilen, Vilmer blir arg, mamman nu ännu mera stressad -Fy Viktor, man får inte spotta!

Kommer fram i rivfart till skolan där Vilmer ska av. Då fastnar hans ryggsäck i barnstolen som far ut på vägen, samtidigt som jag ser i ögonvrån att det kommer bilar. -Skynda dig, halvskriker jag!!

Kontentan av det hela är att jag borde verkligen inte snooza på morgonen, alla saker som kan inträffa en helt vanligt morgon är nog så stressande ändå.

Visar lite detaljbilder ifrån vardagsrummet.

Blog Image

Älskar Plättar i luften. De är så skira och vackra. Urna och blomma köpt hos Ann på Blommor i Säter.

Blog Image

Ytterligare en favvoblomma, släkt med kornettblomman. Köpt hos Blomsterstugan i Hedemora. Fattigansljusstakarna är från mig & alice.

Blog Image

Ni vet såna där ljuslyktor som ska hänga i en ståltrådsanläggning och inneha ett värmeljus? Här har jag gjort om den till en liten glasklocka istället.

Blog Image

Min nya älsklingssak, en gammal brevpress med ett gammalt fotografi under. Köpt på auktion i sommar.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHGGGGGGHHHHHH....ser att klockan är tio i tio. Jäklar, öppnar om tio minuter, måste stressa ner till butiken!!!

Ciao!

  • Comments(13)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Höjens lillstuga 13 Sep, 2008 23:15:41

Hej igen!

Kika in hos mig för det finns nå till dig där.

Kram Anna

Posted by kol & rosors 13 Sep, 2008 08:47:51

Hej!

Ibland skulle man bara vilja vända sig om & sova lite till...;)

Jag vet hur det är... mina söner har hår på bena, men jag kommer ihåg.... Idag ler jag åt det; om det kan vara till någon tröst. Var sak har sin tid...

Ny "Bloggresa till Siljan" ligger nu på min blogg. Söndag den 19 okt.

Ha det så gott & en härlig helg!

Vi hörs & Kram L-Lott

Posted by annaslantliv 13 Sep, 2008 07:00:04

Hej!

Barn är härliga... ;-) Ida har just börjat lipa när hon inte får som hon vill...


Vill önska dig en trevlig helg och ännu en gång tacka för en underbar blogg, du har en utmärkelse hos mig som du säkert fått förut med...

Kram anna

Posted by tildasmamma tess 12 Sep, 2008 23:32:07

Hej Vännen låter som en helt vanlig morgon för mig,ibland känns det ganska skönt att kolla in hos en till 4barns mamma och konstatera att man är inte ensammen i hela världen att ha kaos.Här hemma är det kaos vi bygger om i köket och målar om det,samtidigt som vi försöker färdig ställa punschverandan.Men det är inte lätt med en man som är utarbetad och vill inte ens höra ordet reparera.

Ha en underbar helg kram från mig till dig Tess

Posted by Jenny/ Jema Rose 12 Sep, 2008 19:29:59

Jag tycker också att det är konstigt att den gick i sönder, men Posten hanterar nog inte saker särskilt varsamt, min mammas Drömhem & Trädgård, är nästan alltid trasig till exempel..! Taskigt mot oss båda att burken skulle gå sönder tycker jag...

Korten var med, jättefina! Jag sparade till och med på snöret..!

KRAM, Jenny

<3 <3 <3

Posted by Linda 12 Sep, 2008 16:02:43

Vilken trevlig sida. Även din butik är ju mysig att besöka. Tittar snart in igen.

Linda

Posted by Galleri Hönshuset 12 Sep, 2008 14:52:04

Hej igen... Zinkhållaren till tidningar blev så fin i köket :) Hur gick fotograferingen? Kl. är över ett, så jag tänkte att det är väl över nu ;) Härliga bilder från köket, och du...Gör som jag, ställ kl. lite tidigare än vad du egentligen behöver gå upp, då kan man snooza hur länge som helst! Ha ha...Idiotiskt, jag vet, men det är så skönt o inte behöva gå upp direkt när klockan ringer...Vi ses. Kram Pirre

Posted by Jenny/ Jema Rose 12 Sep, 2008 11:38:19

Jag vill knappt skriva detta...men eftersom du nog snart frågar om honungen fungerade, så känner jag att jag måste...honungen kom idag, men glasburken var sönder, så jag vågar inte använda den, för då får jag väl glasskärvor i mig...Är SÅ besviken på hur Posten hanterat paketet, för du hade ju ändå slagit in det väl tycker jag..!

Men skicka absolut ingen ny, för då har de väl i sönder den också...

Synd att det blev så här när du var så snäll & omtänksam mot mig.

KRAMAR, Jenny

<3

Posted by Annica http://andrum.tradgardsblogg.se 12 Sep, 2008 10:48:11

Låter som en helt vanlig morgon tycker jag. Så har vi det jämt, fast jag är nog lite skrikigare än vad du är. Men jag jobbar på det. ;) Tycker det kvittar hur tidigt man går upp, det blir ändå stressigt i slutet med ytterkläder som inte duger eller så. Alltid tjafs om nåt. Så alltså, du kan lika gärna snooza, för det blir ändå stress, bråk och skrik. ;) Finns ju inte mycket som är bättre än att sova.

Underbara bilder från vardagsrummet!Kram, Annica

Posted by Malena 12 Sep, 2008 08:43:17

Hej!

Halkskydden under strumporna är inte så bra som man kan tro. En expedit i en barnaffär sa att det har hänt olyckor med småbarn när de vuxna "trycker ner" deras fötter i skorna med halksockor på. Problemet? Fötterna "fastnar" i skon och man kan i värsta fall bryta foten på barnet! Inte så bra alltså! Hellre barfota istället! /Malena

Posted by Höjens Lillstuga 11 Sep, 2008 21:03:08

Hahaha!! Känner igen mig så väl! Snoozen är min bästa vän och används flitigt men inte nu förstås när jag är mammaledig. Planerar att komma ner till dig och din underbara butik nästa vecka!

Kram Anna

Posted by Jenny/ Jema Rose 11 Sep, 2008 11:09:15

Stress...är något jag inte alls klarar av att hantera, det var ju faktiskt delvis stress som gav mig Fibromyalgi..!

VACKRA bilder, jag ångrar nu att jag inte köpte en sån där hängande glaslykta på senaste loppisen...Brevpressen är så FIN, jag tipsade faktiskt Panduro en gång om att de borde sälja sådana, fast utan bild, så att man själv kunde sätta dit en bild...men de svarade aldrig..! Själv tyckte jag att det var en LYSANDE idé...

KRAM, Jenny

<3

Posted by www.lottensvita.blogspot.com 11 Sep, 2008 10:57:04

hallå vännen! ibland är vissa dagar bara så, man har andra förväntningar och vill att flow ska råda, vet inte om man skulle uppskatta flytet om det aldrig krånglar, när en flytmorgon kommer så kommer ni uppskatta den så isf att ta de för givet men det sitter i hela dan liksom, en lustkänsla! oh ditt vardagsrum är bilder som får mig att känna lust, ljuvliga detaljer,, brevpressen är så fin! vackra saker!

ha det gott, nääääha det bäst! varmkram lotten