mig & alice

mig & alice

kommer att handla om...

...inredning och då främst den vita, lite slitna och lantliga stilen.
Som sagt var, jag bara älskar inredning, fel....Jag lever, andas inredning. Har från det att jag var med min mormor och morfar på auktion som liten alltid älskat att gå på auktioner, då helst de riktigt härliga gamla gårdsauktionerna där man kan packa picknickkorgen och bara insupa atmosfären och kanske slåss om just den där läckra hyllan eller skåpet, ja ni vet hur det är.
Jag kommer även att uppdatera bloggen med nyheter om vad som händer i butiken.
Hoppas att ni kommer att finna den inspirerande.

Marknadsundersökning...

ButikenPosted by Melinda 15 Sep, 2008 20:56:37

Hej alla.

Jag tänkte göra en liten marknadsundersökning här på bloggen eftersom det är för mig det bästa stället att ta reda på vad ni tycker.

För att jag ska få så många svar som möjligt så delar jag ut ett pris som lottas fram från var och en av er som svarar. (Ni ser ju hur beräknande jag är) ;-).

Blog Image

Jag har boken om Tildas Jul och där finns mycket smått & gott. Tyvärr så är min fingerfärdighet med symaskinen inte av den bästa sort (för att uttrycka mig milt).

Som tur är så har jag iallafall en viss talang med målarpenseln :-). Därför har jag målat en mycket frodig gris med vingar. Som vanligt så har jag målat på en bräda, den är 28 cm bred och 30 cm hög.

Blog Image

Den får agera pris denna gång. Och ni som absolut inte vill ha en gris, ni får väl ge bort den till någon ni tycker skulle behöva en :-).

Nu till själva poängen.

Jag har ju i sommar haft lite andra öppettider då jag stängt butiken kl. 17.30 istället för kl. 18.00. En halvtimme som liksom har råkat legat kvar fastän sommaren redan har passerat revy om man säger så.

Vilka tider skulle ni önska att en butik hade öppet?

Här är det fritt fram att önska precis som man vill (bara man är ärlig), strunta i mig utan säg vad ni tycker.

Jag är väldigt tacksam om så många som möjligt som läser min blogg kunde ta en minut att skriva vad de tycker.

Tack på förhand.

Kraaam

Melinda

  • Comments(32)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by En doft av lavendel 18 Sep, 2008 21:38:10

Hej Melinda!
Är kanske lite sent, men jag har inte varit in på din sida på ett par dagar, därför kommer mina synpunkter nu.

Tycker att det är helt okej att du har öppet till 17:30. Skulle väl vara bra att ha ett par timmar längre öppet omkring löningsdags varje månad typ 10-14:30. Samt ev en gång i månaden under hösten/vintern ha öppet en söndag, då de är så nedrans trist just dessa dagar. Skulle då bara kunna ha öppet ett par timmar kanske på em ca 14-16.

Jaja, du vet nog bäst själv, hur de passar och vad som behövs.

Ha de gott!
Kram B

Posted by Viveca 18 Sep, 2008 19:31:48

Har precis idag hittat till din blogg via Lantlif! Verkar intressant! Jag tycker att det hade varit perfekt om butiker kunde ha öppet till kl. 20 på vardagskvällar. Visserligen jobbar jag helger och är ledig vissa vardagar istället, men för folk som jobbar mån-fre är det ju svårt att hinna med shopping på vardagarna...

Gillar grisen jättemycket! Skulle sitta fin-fint i väntade bebisens vita rum :)

Mvh!

Posted by Anna 18 Sep, 2008 17:15:32

Här kommer en länk till en god väns krukmakeri! Helt underbara grejer...

http://krukmakerikrusidull.blogspot.com

Posted by http://annakarinskeramik.blogspot.com 18 Sep, 2008 16:10:39

Wow, det är svårt det där... barnfamiljer med småbarn vill nog kunna shoppa tidigare än 10. De som slutar jobbet 16 kanske vill shoppa då.. Helgerna är ju oftast folk lediga.... ojjejojj.... Ta med i beräkningarna vilken kundkrets du har.

Jag tycker Lö-sö 11-14,15, kanske öppet sön under löningshelg till 18. Måndagar kanske helt stängt. Tis-fre 11-18. Hur mycket tid är DU villig att vara i butiken? Kanske ska du göra en liten beräkning på papper under några månader för att se när den största aktiviteten är i din butik.

Svårt det där, jag har fått höra att de köpstarkaste kunderna är damer med nyss utflugna barn... MEN jag har ingen erfarenhet av det. Man vill ju vara tillgänglig för ALLA:) Lycka till//Anna-karin

Posted by Zassi 18 Sep, 2008 14:41:35

Åh för mig spelar det ingen roll när butikerna öppnar då jag jag 08.00--17.00. Men det vore ju toppen om dom hade öppet till 19.00 - då skulle jag shoppa MER efter jobbet. Nu hinner jag KANSKE shoppa på lunchen och då oftast bara en förutbestämd butik. Söndagar är annars min stora shoppardag och jag är så glad över alla gallerior som har öppet på söndagar. Lördag är helig - ingen stadspromenad då minsann!! Men söndagar - tänk vad mysigt och ta bilen och åka runt och kanske hitta en rolig butik nånstans..

Nu kan ju inte alla ha öppet när jag vill - därför shoppar jag på nätet. Dessutom har jag öppnat en nätbutik så alla som känner som jag oxå ska kunna shoppa det jag gillar.

Tjing//Zassi

http://katterochpasta.blogg.se

Posted by Lena 17 Sep, 2008 22:38:24

Jag som småbarnsmamma tycker att affärerna skulle öppna 09.00. Efter att ha lämnat stora dottern i skolan 08.15, hinner man i så fall med lite shopping innan det är dags för lilla dottern att sova middag....

Vardagar 09.00-18.00

Lö-Sö 10-17

Det tycker jag låter bra. Men är det en speciell butik man vill in till så vet man ju tiderna för den och planerar shoppingturen efter det...

Tack för all inspiration och fina bilder på din blogg...

Lena

Posted by My little Home - Sanna 17 Sep, 2008 22:01:09

Jag tycker nog att 18.00 är en bra tid på vardagar, kanske butiken kan vara stängd någon dag i veckan till förmån söndagsöppet då och då. Lördagar tycker jag 11-15 är en bra tid, kanske kan man ha öppet någon söndag samma tider i månaden också, lämpligen kanske "lönehelgen" under den mörka årstiden. Ser jag till mig själv så blir jag ofta sugen på att ha "lyxsöndagar" men långfrukost och så lusten att åka och kika på saker just söndagar höst/vintertid och då är de flesta ställena förutom köpcentrumen stängda. Efter en sådan inköpsrunda eller om möjligheten finns på stället man besökerså smakar en fika med någon smarrig kaka extra bra:-) Lite härlig "egenvård" och kvalitetstid på något vis under den mörka årstiden!! Ja det var lite av vad jag tänkte på det där med öppettiderna:-) Kram från mig

Posted by annaslantliv 17 Sep, 2008 19:54:22

Hej!

Jag har något till dig här... ;-)

Med en sån butik som du har så anpassar man sig efter öppettiderna. Det viktiga är att det är lika vecka för vecka. Att stänga 17.30 varje dag är helt okej. Kanske du skulle kunna ha öppet till 19 någon dag för de som har en bit att åka. 11-14 är en bra lördagstid för en liten specialbutik. Svårt det där när du är själv, att få det att fungera för alla.

Jättefin tavla så nu hoppas jag på tur den här gången.

Ses snart!

Kram Anna

Posted by Sofia Samuelsson 17 Sep, 2008 19:10:38

Hej
Erkänner att jag läser din blogg varje dag, men aldrig gett mig till känna ;-).
Jag jobbar till 17.00 om dagarna så jag vill gärna att en butil har öppet till 18.00 för att jag ska hinna in i lugn och ro. Öppna tycker jag man kan göra 10.00. Ser många butiker som öppnar tidigare, men ärligt talat tror jag inte att det ger så mycket.
På helgerna tycker jag att man kan ha öppet till 14.00-15.00 ungefär, då behöver man inte öppna kl 10.00, utan jag tycker det räcker med 11.00.
Men det som jag tycker är viktigast - Ingen Lunchstängning! Sånt blir jag riktigt irriterad på! Hände mig senast i fredags, då jag var ledig, och skulle handla en present till min bror som fyllde år...

Mitt bidrag till debatten!

Mvh Sofia

Posted by hellenshus 17 Sep, 2008 18:43:09

Hm...intressant, eftersom jag själv jobbar ofta till runt halv 5 på vardagar så tycker jag det är bra med butiker som har öppet minst till 18. Dessutom kanske öppet senare någon dag i vecka. På helgerna tycker jag lör 11-14 är bra. Då hinner man lagom vakna till och äta helg frukost innan man strosar ut på lite mysig shopping.

Ha det så gott!

Kramis Helen

Posted by Linda 17 Sep, 2008 11:40:04

Hej!

Om det är någon speciell butik jag bestämt mig för att besöka så brukar jag anpassa mitt besök efter när butiken har öppet. Men jag tycker det är oerhört praktiskt med butiker som någon dag i veckan har öppet extra länge. Då hinner man liksom in efter jobbet och slipper stressa, och gärna lunchöppet så man kan smita in under lunchen. Fast annars så har jag inget emot att en butik stänger tidigare någon dag eller har stängt vissa dagar (typ söndag-måndag). Men det är nog bra att tiderna är stående vecka efter vecka, så att man kan hålla reda på det hela :)

Riktigt härlig tavla med grisen på :)

/Linda / linda@sweetnose.com

Posted by Karin Krut 17 Sep, 2008 08:17:05

Hej där!

Jag brukar anpassa mig efter hur butikerna har öppet :) Hos oss öppnar en del butiker kl 11 på fm och det kan vara lite tråkigt när man har bestämt sig för att man ska vara ute i god tid vid 10 för att bli färdig så fort som möjligt. Sen vet jag också att det är stor skillnad för den som jobbar :) Jobbar själv 10-18 eller ännu senare det känns nästan som om man är ledig när man får gå hem tidigare ;) Som konsument tycker jag nog att det är viktigast att jag vet vilka tider det är öppet, då anpassar man sig som kund :)

Kram Karin

Posted by Lantlivsanette 17 Sep, 2008 06:33:01

Halloj där !

Jaa du , öppet tiderna..vi har ju i många år haft 10-17.30..och det är så stor skillnad att få gå hem då , en halvtimme gör väldigt mycket,du jobbar ju ensammen så jag tycker att du kan stänga 17.30 året om , ha samma tider så att kunderna vet...Nu har vi ju butiken i en galleria och då måste vi ju alla ha samma tider , vi har 10-18 på vardagar 10-15 lördagar 12-16 söndagar , men vi är ju tack och lov två st så vi jobbar ju varannan helg...

Du Melinda , nu visar jag filurerna på min blogg..jag länkar till dig också..kika in då du har tid..

Kram Anette

P.s himmel vad du är duktig på att måla...ojj..ojj..

Posted by Höjens Lillstuga 16 Sep, 2008 23:08:00

Jag skriver gärna och berättar vad jag tycker även utan den underbara flygande grisen som jag så gärna skulle adoptera och älska som om han vore min egen!

Jag tror på kontinuitet och att ha samma tider varje vardag gör det lättast för kunderna att komma ihåg öppettiderna. Om du stänger 17.30 varje dag eller 18.00 spelar ingen roll, bara det är samma varje dag. Dom som inte kan komma på vardagarna får passa på att komma på lördagarna och då är det bra om det är öppet kanske till 14.00 eller 15.00

Kramar Anna

Posted by http://tanjis.blogspot.com/ 16 Sep, 2008 19:42:17

Vilken fin gris-tavla! Var bara tvungen att skriva för att få chans på den! ;)

Just nu är jag ju mamma-ledig och då tycker jag tom att det är sent att öppna klockan 10 (ha,ha) men annars spelar det ingen roll utan är det en butik jag VILL besöka så kollar jag upp tiderna innan. Jag har ju två små barn så efter klockan 17.30 så är jag aldrig kvar och shoppar! Tycker som nån annan att en dag i veckan kan man ju ha öppet längre för de som inte jobbar mellan 9-17. Tycker också att man kan ha stängt en dag i veckan även om det blir lite konstigt för oss som ska handla. Men hellre att det finns en bra affär som har lite annorlunda öppettider än att det inte finns nån affär alls!

Hoppas att du får hjälp av alla svaren här!

Kram Tanjis

Posted by Jenny/ Jema Rose 16 Sep, 2008 16:21:36

Ja du...11-17 på vardagar, men kanske öppet till 19 på tex onsdagar, sedan kanske 12-15 på helgerna...vad vet jag..? ; )

Ha det GOTT vännen! SUPERFINT pris, jag gillar den söta grisen..!

KRAM, Jenny

<3

Posted by Irmeli 16 Sep, 2008 15:07:56

Varje tisdag hela sommaren så är det bilträff och loppis i Säterdalen från kl 18, den dagen skulle jag jättegärna vilja att du hade öppet lite längre för oss som har en bit att åka...ego som man är. Annars tycker jag att du absolut kan ha stängt en vardag i veckan - du har väl säkert mycket du behöver uträtta privat också. Öppna lite senare på vardagarna, t ex kl 11 verkar helt ok. Lite extra öppettider inför jul och kanske någon "temasöndag". Du har inte gjort någon egen "undersökning" hur kundtillströmningen ser ut under dagarna?

Posted by www.tuvull.blogspot.com 16 Sep, 2008 13:42:31

Hej, Med ett förflutet inom blomsterhandel så är min erfarenhet den att det inte är så stor skillnad på att stänga 17.30 eller 18. (Vi stängde redan 17...)Däremot valde vi att en kväll varannan vecka hålla öppet till 20.00 och ganska snabbt "lärde" sig kunderna våra "rutiner":). Jag tror att det viktigaste är att man sen håller det system man valt. Läget inverkar ju också förstås och närliggande butikers öppethållningstider.

Vi prövade med att några dagar i året att ha långöppet på en lördag, men det var inte lönsamt, isynnerhet om det inte fanns ett tema, en idé varför man har långöppet. Lördagar hade vi 9-14, det var många som gärna kom genast på morgonen. Men håll söndagarna stängt, fast i december är ju kunderna gärna ute och handlar, så det får man överväga;)...Ha en skön fortsättning på hösten! M. Fin gris;)

Posted by Erika 16 Sep, 2008 11:57:28

Hej! Nu ska jag vara lite "kärringen mot strömmen" :-) Jag tycker inte att du behöver öppna förrän kl 11. De flesta har ju inte möjlighet att handla innan lunchen. Gärna en kväll i veckan då det är öppet lite längre, tex till kl 19. De övriga dagarna går det bra att stänga 17.30. Huvud saken att folk hinner in till dig efter jobbet :-). Lördagar 11-14 (eller 15 beroende på övriga affärer). Söndag stängt!

Ha det toppen! Kramar från Erika

Posted by Lotta 16 Sep, 2008 10:41:54

Hej,

Mina subjektiva tider:) Jag har ofta lite tid för shopping runt 14-16. Om jag jobbar så är det bra om affären är öppet då jag har lunch. Lördagsöppet som många skrivit är toppen. Temakvällar, extraöppet till jul. Ett exempel med långöppet har Ikea. De har öppet extra länge en söndag i månaden.

vänliga hälsn. Lotta

Posted by www.livslust.blogspot.com 16 Sep, 2008 10:02:39

Hej!

Jag tänker på mig själv och jag vill/kan shoppa på lunchen, efter jobbet och på helgen. Tidigt på lördagar och sent på söndagar. Mina dröm öppet tider skulle vara 10:30--19:00 och 10-16 på lördagar och söndagar. En annan sak som är bra är att ha ett erbjudande och "kvälls öppet" en dag i månaden.

Sen undrar jag om du kan ta bort själva delningen på din blogg. Det blir så lite plats för dina fanstastiska fina bilder eftersom halva bilden upptas av din rubrik.

Posted by Lisa 16 Sep, 2008 09:10:56

Jag tror att regelbundna affärstider vinner man på i längden. Jag tror att det är viktigt att man följer de andra i staden liggandes butikernas tider. Stängt en dag i veckan tex är inte att rekomendera och INTE stänga tidigare en lördag tex. (Jag menar att om alla har öppet till 14 eller 15 är det bra om alla har det) Söndagar däremot behövs inte för oftast är ju stan stängd då.

Du har ju säkert många som kommer långt bortifrån så kanske kvällsöppet en dag i månden? Jag tror på regelbundenhet och tydlighet :)

Kram Lisa

Posted by Majas mamma 16 Sep, 2008 07:43:35

Jag tycker att det är HELT okej när butiker stänger tidigare någon dag (man har förståelse med tanke på butikinnehavarens familj t.ex.) men det är KANON om det är "kvällsöppet" typ en dag i veckan - då har även lite långväga besökare möjlighet att hinna besöka butiken efter arbetstid! Lördagsöppet till två är ju oxå kanon just av den anledningen! Grisen var URSÖT!!

Posted by Nilla 16 Sep, 2008 06:47:01

Hej!

Jag tycker också att det är bra om det är öppet längre en vardagkväll i veckan, och till kl 14 eller 15 på lördagarna. Att ha söndagsöppet sista söndagen före jul eller nån annan söndag i december tror jag skulle vara ganska bra med tanke på julklappshandlingen =)
Håller med om lunchstängning, det är ingen bra idé utan brukar oftast bara leda till irritation.

Ha en fortsatt bra dag!
// Nilla

Posted by hannatilda 15 Sep, 2008 23:04:10

Ja du, jag tror att det inte spelar så stor roll om du stänger 17.30 eller 18, men för allt i världen börja inte med lunchstängt!!! Öppet på lördagen mellan 10-14 eller 11-14. Stängt söndag+ måndag, för veckovila måste du ha Melinda, annars orkar du inte i längden.

Kramis Hannatilda

Posted by My shabby chic house 15 Sep, 2008 22:16:53

Såklart jag vill ha en flygande gris, ursöt :o)

Svårt det där med öppettider, jag tycker du lyckats rätt bra! Stängt en vardag tycker jag inte är några problem. Och inte heller 17.30. Jag antar att du vet på ett ungefär hur många besökare du haft mellan 17.30 och 18 tiden så du vet att det inte är då rusningen kommer. Man vill ju inte missa alla på väg hem från jobbet. fast de som jobbar i Säter har väl såklart tid att slinka in på dagen.

Jag röstar helt enkelt för kl 10-17.30 vardagar (stängt en dag) samt 10-14 lördagar. Och det är väl på ett ungefär vad du har kanske?

Jag skulle i alla fall anpassa mig själv efter dina öppettider och jag tror många av dina kunder gör detsamma.

Kram kram! Mia

Ses på fredag!

Posted by Lyckofröken 15 Sep, 2008 21:52:34

Jag tycker det är helt okey att stänga 17.30 när man vet att du skall hem till barnen. Däremot tror jag jättemycket på lördagsöppet till 14, det kanske räcker att öppna 11. Någon kul temadag vid löninghelgen med lite happenings skulle säkert många nappa på, där bland jag.

Kram A

Posted by Ulrika 15 Sep, 2008 21:43:34

Hej!

Vilken härlig målning, jättefin:-)

Jag skulle tycka att det är bra att ha öppet till kl. 19 en dag i veckan. Övriga vardagar öppet 11-18. Ingen lunchstängning. Utgår från "mina egna tider", när jag själv uträttar ärenden, som oftast blir vid lunchtid och efter kl. 17....lördagar öppet 10-14. Söndagar vid speciella tillfällen som tex i december inför julklappsinköp :-)

Posted by Cecilia 15 Sep, 2008 21:36:22

Jag tycker oxå att det är viktigt att ha öppet helger, ha hellre stängt en vardag. Att ha lite längre öppet någon vardagkväll är väl inte heller en så tokig idé. Sen kan man ju även ha, istället för öppet varje söndag, om man faktiskt vill vara hemma då med sin familj, satsa på att ha öppet en söndag i månaden ( förslagsvis lönehelgen ) och då satsa på lite extra happenings i butiken, erbjudanden, teman för säsongen osv....

Hälsningar från en mycket "färsk" bloggerska www.malmkakan.blogspot.com

Posted by annashjartan.blogspot.com 15 Sep, 2008 21:34:02

Hej Melinda! Var faktiskt in i fredags som hastigast men hade så bråttom att jag varken hann titta eller prata. F'låt!

Här kommer en synpunkt på öppettider i allmänhet: Jag ogillar verkligen när en butik har STÄNGT en dag i veckan (och det vet jag att du inte har, men tänk inte ens tanken ;-)) som till exempel Gruvgatan eller Mejeriet i Leksand. Mathias är ofta ledig på fredagar och då händer det att vi tar en liten tur, och då är det lite snopet om man glömt bort att de faktiskt har stängt just den dagen. För övrigt tycker jag nog att det bästa är om man håller öppet till sex på vardagarna så alla som jobbar har en chans att hinna in. Det är ju toppen om man har möjlighet att ha helgöppet (självklart lördag och kanske till och med söndag men då är det nästan en förutsättning att fler butiker också har öppet, om jag skulle åka till Säter en söndag vill jag kanske gå in på Lidéns och Ställ & Såsser också)

Kramkram!

Posted by Galleri Hönshuset 15 Sep, 2008 21:06:52

Hej du glada flicka. JOmenVISST kan jag berätta för dig vad jag vill ha för öppettider i en butik... Du kan få mitt schema hur jag jobbar, o så har du öppet när jag är ledig...Nejdå. Skämtosido...Vardagar 10-18. En vardag öppet till 19 eller 20. Lördagar 11-15 eller 10-15. Söndagar måste man få vara ledig, om man inte har den möjligheten att nån annan kan stå där! Det värsta jag vet är när butiker stänger när det är lunch! Det är ju då man har tid o gå in i butiken, om man jobbar nära...Härliga skafferibilder förresten. Vi ses. Kram Pirre

Posted by Kattis 15 Sep, 2008 21:01:38

Hej!klart man vill hjälpa till och grisen är ju så söt. Jag tror på helgöppet, alltså även söndagar. Det är då man har tid att handla. Sen har jag märkt att om en butik inte har öppet de vanliga tiderna 10-18 så blir folk sååååå förvånade. Men det är nog bättre att satsa på söndag och dra in en vardag. Lycka till!